Nyhetsrum

I vårt nyhetsrum kan du läsa pressmeddelanden och nyheter.  Här finns även våra logotyper och pressbilder.

Pressmeddelanden publiceras i vårt pressrum: Via TT. För att komma till vårt pressrum och prenumerera på våra pressmeddelanden: klicka här

Presstjänst hanterar endast förfrågningar från journalister och media. Vid pressfrågor kontakta:

presskontakt@mediemyndigheten.se

Tel 08-580 07 029

149 träffar
 • Vi svarar på frågor om barns och ungas trygghet på nätet

  I februari varje år, uppmärksammar miljontals människor runt om i världen Safer Internet Day. Safer Internet Centre Sverige arbetar för barns och ungas trygghet på nätet och livesände ett webbinarium den 6 februari 2024. Under webbinariet fick vi in flera frågor från deltagarna som vi inte hann svara på, så här har vi valt att lyfta ett urval av frågorna som kom in. Frågorna är besvarade av aktörerna som driver Safer Internet Centre Sverige: Mediemyndigheten, Bris och ECPAT.

  Nyhet
 • 218 ansökningar - nya mediestödet

  Den första ansökningsomgången för det nya mediestödet stängde den 9 februari 2024 och Mediemyndigheten har fått in 218 ansökningar från 103 mediebolag. Myndigheten kommer nu att handlägga ansökningarna. Mediestödsnämnden kommer sedan att fatta beslut under våren.

  Nyhet
 • Ladda ner vår nya broschyr om ungas självmordssamtal på nätet

  Nu ger Mediemyndigheten ut en informationsfolder om ungas suicidkommunikation på nätet.

  Nyhet
 • Unga med hög självmordsrisk använder nätet målinriktat

  Unga mellan 15 och 25 år använder internet i självdestruktivt syfte mer än befolkningen som helhet. Unga med hög självmordsrisk använder nätet målinriktat. Nu ger Mediemyndigheten ut en informationsfolder om ungas suicidkommunikation på nätet.

  Nyhet
 • Mediemyndigheten behörig myndighet för DSA-förordningen

  Regeringen har idag den 9 februari 2024 utsett Mediemyndigheten till en av tre behöriga myndigheter för EU:s förordning om en inre marknad för digitala tjänster (DSA).

  Nyhet
 • ”Vuxna måste intressera sig för vad barn gör på nätet”

  Närvarande och nyfikna vuxna som man kan prata med, och som inte skuldbelägger och förbjuder. Det är vad barn och unga samt olika aktörer för trygghet på nätet önskar sig, enligt vad som framkom vid Safer Internet Centres webbsända seminarium på Safer Internet Day i tisdags.

  Nyhet
 • Vad har barn och unga för rättigheter på nätet?

  Vi vet att barn och unga spenderar mycket tid online. Hur kan vi prata med dem om det? Mediemyndigheten lanserar ett nytt utbildningsmaterial där målet är att stärka barn och unga på nätet. Materialet Dina rättigheter online riktar sig till skolbibliotekarier, kuratorer, barn och unga. 

  Nyhet
 • En vecka om barns trygghet på nätet

  På måndag börjar Safer Internet Week, en vecka med fokus på barns och ungas trygghet på nätet. Safer Internet Centre (Mediemyndigheten, Bris och ECPAT) arrangerar en rad kunskapshöjande aktiviteter, som ett webbinarium på Safer Internet Day.

  Nyhet
 • Ny mediestödsnämnd har haft sitt första möte

  I dag den 29 januari 2024 har den nya mediestödsnämnden haft ett första sammanträde i Mediemyndighetens lokaler i Hammarby sjöstad. Nämnden fick en introduktion till arbetet och information om myndigheten och den nya regleringen om mediestöd.

  Nyhet
 • Mediemyndigheten öppnar ansökan för det nya mediestödet

  E-tjänsten för ansökan om det nya mediestödet har nu öppnat. Ansökningar kan lämnas in under perioden den 19 januari till och med den 9 februari 2024.

  Nyhet